onsdag den 27. marts 2013

Langtidsstegt lammekølle

Min påske starter om 10 timer, når denne lamsebamse er klar.
Den er svøbt i en masse friskhakket rosmarin og timian, citronskiver og stukket med stykker af hvidløg og badet i en dåseøl og 1 dl vand.


Nå ja det røde er to små tørrede chilier, som lige sprang på i sidste øjeblik.
Nu står den i min ovn de næste 10 timer ved 100 grader. Køllen var for stor til min stegeso, så jeg har lagt et stykke bagepapir over, så det kan holde lidt på safterne.

Hvor jeg glæder mig til at sætte tænderne i den.

Indtil da skal jeg finde på lidt tilbehør, og jeg tror, vi går all in på farver i kombination med hvidløg og laver en rødbede tzaziki og bønnesalat. Måske kommer der også lidt kartofler, hvis jeg kan nå at finde ud af, hvorlænge de skal steges i ovnen ved 100 grader. Har du et godt bud, så sætter jeg stor pris på en kommentar.

Glædelig påske

5 kommentarer:

  1. Den ser go' ud. Ligefrem dekorativt med citronerne :o)

    SvarSlet
  2. @fototosse: den smagte dejligt og var meget mør... faktisk blev alt kødet spist rub og stub

    SvarSlet
  3. Den ser simpelt hen så skøn ud! Elsker lam! Passede de ti timer med de 100 C? Knus

    SvarSlet
  4. @Camilla: Lammet blev perfekt efter de ti timer. Retfærdigvis skal det nævnes, at jeg altid smider et stegetermometer i stegen i den sidste time, så er jeg sikker på at temperaturen passer med den rødhed, jeg godt kan lide :-)

    SvarSlet
  5. Lam er det bedste, og nøj din ser lækker ud!
    Jeg er så dårlig til at bruge stegetermometer... Det ligger stadig i sin æske, og med sin digitale fidus osv. Laver du den rosa?

    SvarSlet