tirsdag den 11. september 2012

Gulerod- og blomkålssuppe

Tiden flyver, når man har nok at lave. Loverboy har brækket foden, og kan ikke gå- som i overhovedet ikke gå. Så jeg har fået et lille ekstrajob som hans chauffør til og fra jobbet, plus de løse arbejdsopgaver i hjemmet. Så der kommer nok snart en madplan på mit arbejdsprogram, og jeg leder efter gode opskrifter, som kan strække til flere dage.

Ugens ret har indtil videre været denne skønne suppe. Den er let at lave, og bedst af alt var alle ingredienserne i køleskabet. I like!

4 pers.
800 g gulerødder
1/2 blomkålshoved
1,5 L hønseboullion eller grøntsagtsboullion
4 cm ingefær
1/2 rød chili
1 rødløg
lidt smør
salt

Ved nærmere efter gennemrodning af fryseren, fandt jeg også et kyllingeskrog, som jeg endte med at koge bouillonen på og få den ekstra gode smag.

Løget blev hakket og stegt til de var klare i lidt smør. Gulerødderne og blomkålen blev vasket, renset og snittet i mindre stykker og smidt i gryden med boullionen sammen med de stegte løg. Ingefæren og chilien blev snitttet i småstykker og kogte med. Det hele kogte i 20-25 min til grøntsagerne var møre. Og vupti blendet med Bamixtryllestaven. Den er så effektiv og nem at arbejde med.
Man kunne sagtens lege mere med suppen, riste lidt græskarkerner/solsikkefrø til pynt eller legere suppen med lidt fløde, men jeg synes suppen var fin, som den var. Og helt ærligt gad jeg bare ikke arbejde længere, og sofaen skreg på mig og fjernbetjeningen.

Og maven har det fint. I denne uge har jeg en masse læge, jordmoder og scanningsbesøg.... og vi finder ud af om baby er en pige eller en dreng. Så spændende....

2 kommentarer:

  1. Godt at høre at du husker at slappe af med nem og sund mad :-)
    Hvor er det godt at det går godt med den lille - ser frem til at høre om hvordan scanningen går! :-)

    /Annette

    SvarSlet
  2. @Annette: Jeg elsker nem og sund mad. Babyen har det godt og de tror det er en lille pige :-)

    SvarSlet