søndag den 15. juli 2012

Genvisit på Saxkøbing Hotel

Måske kan du huske, at jeg var et smut på Lolland sidste år? Nu har jeg været forbi Saxkøbing Hotel igen. De refunderede jo mine udgifter og gav mig et gavekort som plaster på en lidt træls madoplevelse. Det synes jeg er en fin gestus, og jeg var spændt på, hvordan maden ville være, omgivelserne er jo fine.

Lad mig lige starte med at slå endnu et slag for forretter. Jeg elsker forretter, og jeg bestiller ofte to eller tre forretter, og derefter hopper jeg til desserten. Jeg var igen heldig med mit selskab, og jeg fik lov til at dele en hovedret med en veninde, så jeg kunne spise både den koldrøget laks og blomkålssuppen. Lucky me :-) 

Min første forret var Meyers fantastiske koldrøget laks med tynde sprøde rugbrødscrutoner og helt fantastisk spidskålssalat som var vendt i en flødedressing, som var smagt til med peberrod. Det var så lækkert, og jeg skal afprøve den i mit eget køkken.

Min anden forret var en tyk cremet blomkålssuppe. Tallerknen ankom med nogle saftige rejer og kæmpe brøndkarse, hvor på tjeneren øste suppen over. Suppen var fed, fyldig og smagte af friskkværnet peber og havde små stykker af rå blomkål gemt i sig. Igen en pragtfuld ret. Der blev serveret ristet hvedebrød til, men brødet var ret kedeligt efter min smag - lidt mærkeligt når man ved, at brød er en af Meyers hjertesager.

Min hovedret - som jeg jo skulle dele- var også fabelagtig. En bøf med krydderurtesmør, sommergrønt - stegt spidskål, et par grønne asparges og nye gulerødder - dansk sommergrønt når det er bedst... nå ja der var også brøndkarse på denne ret- den spiste jeg ikke. Det blev lidt for meget med brødkarse på alle mine retter. Retten kom også med en lille skål nye kartofler.

Ja... jo... jeg fik også en omgang friske jordbær med fløde- som var helt vidunderlige, men dem åd jeg hurtigere end nogen af de andre gæster kunne nå smage. Det betød, at jeg heller ikke et foto af dem- men hey det er en lille pris at betale for de var gode!
Jeg elsker sommermad og Udkantsdanmark, og jeg var rigtig glad for at komme forbi Saxkøbing igen.

1 kommentar:

  1. skøn middag, godt at det var en meget bedre oplevelse. Har tænkt på dig - har du og lille ny det godt? Alt går forhåbenlig helt efter planen?

    SvarSlet