Bananerne i skålen var blevet ret overmodne, og jeg kom pludselig i tanke om Markus Gringos banankage med kokos. Den er nemlig ret god og ikke alt for sød. Jeg har lavet lidt om på målene, da min køkkenvægt er gået i stykker, så alle mål skulle være i dl, og jeg havde mere lyst til små individuelle kager, så det blev til muffins.
100 gram creme fraiche
125 gram blødt smør
1 tsk vaniljesukker
1,5 dl sukker
2 æg
2,5 dl hvedemel
1,5 dl kokosmel
3 bananer
1 tsk bagepulver
1/4 tsk natron
2,5 dl hvedemel
4 stykker mørk pålægschokolade (det var det jeg havde. Nogen har guffet det andet i et svagt øjeblik)
Bananerne moses og creme fraichen blandes i og stilles til side. I en anden skål piskes smør, sukker og vaniljesukker sammen. Herefter tilsættes æggene et af gangen, mens der piskes. Melet blandes med natron, bagepulver og kokosmel. Melblandingen og bananmosen kommes skiftevis ned i smørblandingen. Dejen røres løst sammen sammen med chokoladestykker.
Ovnen forvarmes til 175 grader. Dejen giver ca 21 muffins, som bages i ca 20 minutter. Hold øje med dem - både med hensyn til farve i ovnen, og når de er færdigbagte. De forsvinder nemlig meget hurtigt.
Hvor mange bananer har du brugt:-).
SvarSletHilsen Charlotte
Hahaha... ups det retter jeg lige. Jeg brugte 3 meget modne bananer :-)
SvarSletTAK
Uhm, de ser lækre ud. Kokos og banan er en skøn kombi :-)
SvarSletKH
Birthe
Det er en super kombi, og jeg glemmer altid hvor hurtigt det går med at bage muffins.
SvarSlet