- lidt om mad i alle afskygninger, ligestilling, fertilitet, ivf og andre emner, der fylder hovedet.
fredag den 12. oktober 2012
Halsnæs Bryghus i Hundested
Hundsted er et dejligt sted. Jeg var forbi Hundested i nordsjælland og endte på havnen. Jeg drages altid af havneområdet og havet. Det er bare så skønne steder, og Hundested havn er ingen undtagelse. Havnen er for nyligt sat i stand, og der ligger nu de skønneste cafeer, et lokalt bryghus og et røgeri. Jeg spiste selvfølge frokost på Bryghuset, og jeg spiste den skønneste fisketallerken med lokal varmrøget laks, friskepillede rejer, røget hellefisk, og det var en kæmpeportion som kom sammen med lidt brød og en god cremefraiche dressing. Mums for summen af 125 kr... de har vist også jazz engang i mellem på programmet.
Stopmæt overvejede jeg at kigge forbi nogle af gallerierne, men det regnede så meget, at jeg søgte ly på en lokal cafe, som bød på smagsprøver af Summerbird miniflødeboller med solbærsmag.
Jeg er så glad for, at der gået så lang tid uden jeg prøvet de hersens flødeboller. Jeg har jo godt hørt rygterne, men come on! De er jo sindssygt vanedannende! Den eneste formildende omstændighed - udover at være gratis- er at de har en rimelig størrelse, men jeg er hooket! Og nu overvejer jeg kraftigt, om man ikke kan ønske sig et abonnement på miniflødeboller i julegave for den søde ekspeditrice fortalte, at Summerbird kører en kampagne med forskellige smagevarianter.... alt for farligt!!
Jeg glemte vist helt at nævne, hvor meget jeg elsker udkantsdanmark. De har vandudsigt, lækker mad og god betjening. Det ender jo med, at jeg flytter fra mit elskede København en dag.
lørdag den 29. september 2012
Cafe Gavlens lakssalat
Nogen gange kan jeg blive helt forelsket i et sted, og min nyeste kærlighed er Cafe Gavlen på Nørrebro. De gav mig atter en tro på, at jeg godt gider spise cafemad. Prøv lige at se hvilken skøn salat, jeg spiste forleden.
Laksesalat med syltet blomkål, blomkålscreme, salte mandler og masser af krydderurter- 114 kr. Og den var god! Og næste gang spiser jeg deres oksesalat - for jeg så svært ved at vælge.
torsdag den 27. september 2012
Gamle frugtsorter
som Clara Frijs og Ingrid Marie står i denne tid højt på min spiseseddel. Mit ynglingsæble smager godt som en eftermiddagssnack, revet i salat sammen med rødbeder og valnødder eller endnu bedre stegte æbleskiver i chili sammen med noget stegt flæsk....
Jeg er aldrig kommet videre med pærerne - de forsvinder simpelthen som dug for solen, inden jeg når at tænke dem ind i en ret. Har du en god opskrift med dem, som du vil dele med mig? Det håber jeg, og imens smutter jeg lige ned i supermarkedet og henter nogle flere æbler og pærer, det er jo snart tid til en aftensnack.
Jeg er aldrig kommet videre med pærerne - de forsvinder simpelthen som dug for solen, inden jeg når at tænke dem ind i en ret. Har du en god opskrift med dem, som du vil dele med mig? Det håber jeg, og imens smutter jeg lige ned i supermarkedet og henter nogle flere æbler og pærer, det er jo snart tid til en aftensnack.
onsdag den 26. september 2012
Stegt kylling med grøntsager
Dagens ret: Stegt kyllingefilet med cayennepeber serveret med dampet broccoli, ovnbagte peberfrugter og en lille bønnesalat med rå løg, feta og vinaigratte.
Mums, det skal vi have en anden gang.
De bedste ord
broccoli,
grønne bønner,
kylling,
peberfrugt,
salatost
tirsdag den 25. september 2012
Halvvejs er både bedre og længere end ingenting
Ja, nu er jeg faktisk mere end halvvejs gennem graviditeten. Gad vide om jeg burde skrive graviditet med stort. For det er jo det, det er. STORT.
Jeg er glad, så glad og taknemlig for at jeg har fået lov til at prøve denne del af hele konceptet af at være kvinde. Taknemlig over at det ikke var spildt arbejde. Alt det hårde slidsomme arbejde, sorgen og nedturerne når en af de 16 IVF behandlinger ikke virkede alligevel. For det har været hårdt arbejde, og vi har betalt en høj pris. Økonomisk og personligt, fordi det tærer at være i behandling både på økonomien, personligheden, parforholdet og venskaberne. At blive ved med at rejse sig op og tage imod flere slag. Aldrig kunne planlægge en ferie eller en fest, fordi hvis nu jeg skulle have taget æg ud, lagt dem op, rejse til Sverige eller Spanien for at få hjælp. Alle de sindssyge hormoner og sorgreaktioner. Det er vi forbi, og vi har vundet. Jeg bærer jo på en smuk lille pige, som følger alle vægt- og længdekurver og som bare er perfekt.
Jo det er nemlig resultatet af misdannelsesskanningen. Hun er helt perfekt, og nu mangler hun bare at vokse sig stor, så hun kan komme ud og lege.
Jeg er glad, så glad og taknemlig for at jeg har fået lov til at prøve denne del af hele konceptet af at være kvinde. Taknemlig over at det ikke var spildt arbejde. Alt det hårde slidsomme arbejde, sorgen og nedturerne når en af de 16 IVF behandlinger ikke virkede alligevel. For det har været hårdt arbejde, og vi har betalt en høj pris. Økonomisk og personligt, fordi det tærer at være i behandling både på økonomien, personligheden, parforholdet og venskaberne. At blive ved med at rejse sig op og tage imod flere slag. Aldrig kunne planlægge en ferie eller en fest, fordi hvis nu jeg skulle have taget æg ud, lagt dem op, rejse til Sverige eller Spanien for at få hjælp. Alle de sindssyge hormoner og sorgreaktioner. Det er vi forbi, og vi har vundet. Jeg bærer jo på en smuk lille pige, som følger alle vægt- og længdekurver og som bare er perfekt.
Jo det er nemlig resultatet af misdannelsesskanningen. Hun er helt perfekt, og nu mangler hun bare at vokse sig stor, så hun kan komme ud og lege.
Tjooo, vi valgte den langsomme vej, men jeg begynder så småt at tro at vi vinder løbet alligevel.
tirsdag den 11. september 2012
Gulerod- og blomkålssuppe
Tiden flyver, når man har nok at lave. Loverboy har brækket foden, og kan ikke gå- som i overhovedet ikke gå. Så jeg har fået et lille ekstrajob som hans chauffør til og fra jobbet, plus de løse arbejdsopgaver i hjemmet. Så der kommer nok snart en madplan på mit arbejdsprogram, og jeg leder efter gode opskrifter, som kan strække til flere dage.
Ugens ret har indtil videre været denne skønne suppe. Den er let at lave, og bedst af alt var alle ingredienserne i køleskabet. I like!
4 pers.
800 g gulerødder
1/2 blomkålshoved
1,5 L hønseboullion eller grøntsagtsboullion
4 cm ingefær
1/2 rød chili
1 rødløg
lidt smør
salt
Ved nærmere efter gennemrodning af fryseren, fandt jeg også et kyllingeskrog, som jeg endte med at koge bouillonen på og få den ekstra gode smag.
Løget blev hakket og stegt til de var klare i lidt smør. Gulerødderne og blomkålen blev vasket, renset og snittet i mindre stykker og smidt i gryden med boullionen sammen med de stegte løg. Ingefæren og chilien blev snitttet i småstykker og kogte med. Det hele kogte i 20-25 min til grøntsagerne var møre. Og vupti blendet med Bamixtryllestaven. Den er så effektiv og nem at arbejde med.
Man kunne sagtens lege mere med suppen, riste lidt græskarkerner/solsikkefrø til pynt eller legere suppen med lidt fløde, men jeg synes suppen var fin, som den var. Og helt ærligt gad jeg bare ikke arbejde længere, og sofaen skreg på mig og fjernbetjeningen.
Og maven har det fint. I denne uge har jeg en masse læge, jordmoder og scanningsbesøg.... og vi finder ud af om baby er en pige eller en dreng. Så spændende....
Ugens ret har indtil videre været denne skønne suppe. Den er let at lave, og bedst af alt var alle ingredienserne i køleskabet. I like!
4 pers.
800 g gulerødder
1/2 blomkålshoved
1,5 L hønseboullion eller grøntsagtsboullion
4 cm ingefær
1/2 rød chili
1 rødløg
lidt smør
salt
Ved nærmere efter gennemrodning af fryseren, fandt jeg også et kyllingeskrog, som jeg endte med at koge bouillonen på og få den ekstra gode smag.
Løget blev hakket og stegt til de var klare i lidt smør. Gulerødderne og blomkålen blev vasket, renset og snittet i mindre stykker og smidt i gryden med boullionen sammen med de stegte løg. Ingefæren og chilien blev snitttet i småstykker og kogte med. Det hele kogte i 20-25 min til grøntsagerne var møre. Og vupti blendet med Bamixtryllestaven. Den er så effektiv og nem at arbejde med.
Man kunne sagtens lege mere med suppen, riste lidt græskarkerner/solsikkefrø til pynt eller legere suppen med lidt fløde, men jeg synes suppen var fin, som den var. Og helt ærligt gad jeg bare ikke arbejde længere, og sofaen skreg på mig og fjernbetjeningen.
Og maven har det fint. I denne uge har jeg en masse læge, jordmoder og scanningsbesøg.... og vi finder ud af om baby er en pige eller en dreng. Så spændende....
De bedste ord
blomkål,
gulerod,
Stop Spild af Mad,
suppe,
vegetarisk
lørdag den 25. august 2012
"Jamen så giv dem kage"
Jeg har helt glemt at fortælle om graviditetsfeedet. Jeg bagte kage jo til jobbet og skrev en email til alle om jeg er gravid. (selvom maven stadig er meget lille, og jeg mest ligner en der spist rigtigt mange flødekager i ferien).
Og det gik godt. De var søde og havde kun pæne ord og lykønskninger- måske hjalp kagerne - de spiste i hvertfald rub og stub.
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift hos Signes Mad, da ingredienslisten passede bedst til det, som var i mine skabe. Det er sådan jeg vælger kageopskrifter. Jeg er ikke det store kagemenneske- med mindre det er lagkage.
Det vil sige det var Signes opskrift, jeg tog udgangspunkt i. For man sagtens udskifte 5 dl yoghurt med 4 dl ymer og 1 dl koldskål - hvis det er det som er i køleskabet. Nå ja... jeg manglede også lidt hakket chokolade, så der røg nogle af sommerens hindbær i sammen med lidt mere sukker og cacao. Som jeg sagde, kagerne blev lavet af det, som var i skabene.
Det vil sige det var Signes opskrift, jeg tog udgangspunkt i. For man sagtens udskifte 5 dl yoghurt med 4 dl ymer og 1 dl koldskål - hvis det er det som er i køleskabet. Nå ja... jeg manglede også lidt hakket chokolade, så der røg nogle af sommerens hindbær i sammen med lidt mere sukker og cacao. Som jeg sagde, kagerne blev lavet af det, som var i skabene.
Jeg pyntede med en omgang hvid glasur med lidt frysetørret hindbær.
Og det gik godt. De var søde og havde kun pæne ord og lykønskninger- måske hjalp kagerne - de spiste i hvertfald rub og stub.
fredag den 24. august 2012
Alle gode gaver kommer nedenfra
oh yeah, det er lykkedes mig at få fingerne i denne skattekiste fyldt med fine svenske kantareller.
Godt der er så mange. Nu skal der steges kantareller til stuvning både til pasta og ristet brød - måske skulle man spise en lille omelet.Hvad er din ynglingsopskrift med kantareller?
lørdag den 11. august 2012
Hvordan går det med den graviditet?
F... det er ved at gå op for mig, at det der graviditet er en lang gyser, som jeg stadig hepper på, at den ender som en chick-flick. Du ved happy happy happy med lidt tårer af glæde og kærlighed.
jo tak, det går super godt. Jep, den er god nok - det hedder det, når man ikke kaster op dagligt og kun skal sove 10 timer i døgnet - gerne i kombination med en lille eftermiddagslur. Oh yeah sweet boring life. Og hvad med maden og bloggen... hvad sker der lige?? Ja svaret er ikke så meget. Jeg havde ellers glædet mig til at skrive om alle de mærkelige cravings, som graviditeten bragte med sig, men realiteten er, at jeg har mistet lyst til mad. Heldigvis tager baby selv de ressourcer, som den vil have. Jeg spiser vitamimer og småspiser en masse grøntsager og frugt, men jeg har overhovedet ikke lyst til at lave mad eller spise mad, som jeg selv har lavet. Så vi spiser meget kedelig mad, som hverken er minde- eller blogværdig, og jeg sover i stedet for at blogge....
Graviditetsrejsen er både lang og kort. Jeg glædes daglig over små fremskidt i graviditet, men jeg skider også grønne grise, når jeg mærker en mærkelig smerte, og må minde mig selvom om, at det er helt naturligt, at underlivet/maven vokser, og det er ok. Det er jo ikke endometriosen, som rør på sig. Men det tricker dårlige minder. Naiv som jeg er, troede jeg at det værste var overstået ved, at jeg endelig blev gravid, og baby blev på sin plads i maven. Men det viser sig, at rejsen til målet er fyldt med masser af andre højdepunkter. Det seneste højdepunkt af spænding og angst var nakkefoldsscannningen. Jeg er sikker på, at det er en gyser for alle gravide. Men det kommer stadig bag på mig, hvor bange jeg kan blive for at der er noget galt.
Selvfølgelig gik nakkefoldstesten lige efter bogen. Resultatet var fantastisk, og endnu engang priser jeg mig lykkelig over at vi valgte ægdonation. Det viste sig, at vores donor kun er halv så gammel som mig. Gode sunde friske æg, som intet fejler, og jeg glæder mig så meget til at se vores barn i den virkelige verden. Og indtil da vil jeg tænke over, hvordan jeg lige fortæller den glædelige nyhed på jobbet i næste uge. Har du et godt bud, hører jeg gerne fra dig
jo tak, det går super godt. Jep, den er god nok - det hedder det, når man ikke kaster op dagligt og kun skal sove 10 timer i døgnet - gerne i kombination med en lille eftermiddagslur. Oh yeah sweet boring life. Og hvad med maden og bloggen... hvad sker der lige?? Ja svaret er ikke så meget. Jeg havde ellers glædet mig til at skrive om alle de mærkelige cravings, som graviditeten bragte med sig, men realiteten er, at jeg har mistet lyst til mad. Heldigvis tager baby selv de ressourcer, som den vil have. Jeg spiser vitamimer og småspiser en masse grøntsager og frugt, men jeg har overhovedet ikke lyst til at lave mad eller spise mad, som jeg selv har lavet. Så vi spiser meget kedelig mad, som hverken er minde- eller blogværdig, og jeg sover i stedet for at blogge....
Indtil jeg selv gider at lave mad igen, kan du kigge på en skøn rejemad, jeg spiste i min sommerferie. |
Selvfølgelig gik nakkefoldstesten lige efter bogen. Resultatet var fantastisk, og endnu engang priser jeg mig lykkelig over at vi valgte ægdonation. Det viste sig, at vores donor kun er halv så gammel som mig. Gode sunde friske æg, som intet fejler, og jeg glæder mig så meget til at se vores barn i den virkelige verden. Og indtil da vil jeg tænke over, hvordan jeg lige fortæller den glædelige nyhed på jobbet i næste uge. Har du et godt bud, hører jeg gerne fra dig
Abonner på:
Opslag (Atom)