tirsdag den 30. april 2013

En gave til Farfar - sponsor indlæg

Pixum forespurgte, om jeg ville teste deres site, og det sagde jeg ja til. Faktisk var det perfekt timing for BabyGirls farfar havde snart fødselsdag, så han skulle have en rigtig fin hjemmelavet fotobog fyldt med billeder af sit barnebarn.
Sitet fungerer således, at man downloader et lille program, som man redigerer sine billeder i og sætter billederne ind i. Værktøjet fungerer fint - dog efter lidt arbejdstid til at lege, forstå og lede efter de rigtige funktioner. Det har også den fordel at computeren ikke går ned eller driller undervejs.
Der er flere forskellige formater til fotobøgerne. Jeg valgte den mindste. Man kan sætte flere billeder ind på en enkelt side, lege med formatet og skrive tekst til. Og man kan tilføje flere sider, hvis man (som jeg) bliver grebet af det og ikke kan styre sig. Jeg har jo gennemfotograferet og dokumenteret BabyGirls første tre måneder - og det giver mange rigtigt billeder. Nåh ja jeg sender jo også lige Dagens billede til alle bedsteforældrene, så de kan følge med i hendes udvikling på distance. Jeg har rigtig mange billeder af hende... også flere i serie a la "lige om lidt kommer der et smil... nå nej et hyl... eller et gab..." Bedsteforældrene elsker det, og det samme gør jeg... hun er jo ualmindelig vidunderlig og nok verdens bedste baby.

Ordren blev afgivet, og jeg fik forskellige statusmails om produktion og forsendelsestider. Det kan jeg godt lide.
Bogen ankom som lovet i en papkuvert, så den ikke blev beskadiget under vejs. Bogen kom frem i en fin kvalitet og billederne var gode, trods de var uredigeret og blot taget med min Iphone. Jeg har ikke prøvet andre fotosider, så jeg kan ikke mene noget om Pixum er bedre eller ringere end andre programmer, men jeg var meget tilfreds.

Gaven var et kæmpehit. Vi snakker tårer i farfars øjenkrog, og farmor, der nu ønsker sig en fotobog til sig selv. Jeg fornemmer, at vi har fundet den ultimative gave til bedsteforældrene (Og det er tophyggeligt at nørkle med billederne og (gen)se, hvor hurtigt hun vokser og udvikler sig.)

onsdag den 24. april 2013

Pasta med baconasparges og grillet citron

Det er jo forår og mine smagsløg hungrer efter lette retter og grillsmag. Let, hurtig og enkel aftensmad, så man kan nå en spadseretur med barnevogn og Loverboy- måske gemmer der sig en isvaffel på ruten?

Jo jo alt vejr er isvejr

mandag den 22. april 2013

Årets første grillbøf

Jeg har sagt det før. Jeg elsker Torvehallerne, og nu er der kommet et nyt ynglingssted Tango Grill. På søndagsturen kom vi tilfældigvis forbi, og solens varme stråler blandet med grillduften trak mig hen til disken, og før jeg fik set mig om stod denne frække tallerken foran mig. What's not to like?
Saftig flankesteak med pesto og grillede citron, tomat og peberfrugt og syltede rødløg. Og under kødet gemte sig lidt mayo... puha min mund er allerede gået igang med at producere ekstra meget mundvand igen. Det smagte så godt, og det bliver det store sommerhit. Jeg kommer i hvertfald igen.

søndag den 21. april 2013

Madplan

Måske virker det faktisk at lave madplan, vi prøver i hvertfald en uge mere. Jeg har hamstret lidt indkøb i sidste uge, og det bliver en uge med bacon... hehe... jeg er vist i underskud af salt og røg.

Mandag: Tortellini al prosciutto crudo (Irmas pasta var på tilbud) med asparges

Tirsdag: middag hos søster

Onsdag: Gratinerede asparges

Torsdag: Kyllingebaconruller med spaghetti og fløde/citronsauce

mandag den 15. april 2013

Lammedeller med spicy spidskålsalat med mormordressing

Opskriften og inspirationen til lammefrikadellerne fandt jeg her, men jeg ville gerne have en grovere salat som tilbehør
Sushistegen
Spicy spidskålssalat 
1 rød spidskål i tynde strimler
1/2 rød chili i småstykker
1/2 pose edamanebønner
saltede mandler
frisk citronsaft
fløde

kålen blandes med chili og edamanebønner, og citronsaften tilsættes efterfulgt af fløden. Mandlerne varmes på panden, og en opløsning af van dog salt tilsættes. Mandlerne er klare, når væsken er fordampet. Mandlerne kommes i en separat skål ved bordet, da saltet ellers vil opløse sig i salaten.

Konklusion: opskriften på lammefarsen var lidt for løs/vandet til min smag. Jeg byttede dog også melet ud med havregryn, men næste gang skal der flere havregryn i.
Maden var god og masser af smag og tekstur. Det er en ret, som kommer på madplanen igen.

søndag den 14. april 2013

Madplan 1.0 - here we go

Selvom jeg elsker mit nye liv med BabyGirl, så tager hun både al opmærksomheden og tiden som før gik på at lave og læse om mad. Så nu skal jeg også igang med madplaner for det kniber både med tiden for ikke tale om at bære indkøbsposerne op på 4. sal hver dag. Planlægning må der til
 (i hvertfald i nogen tid)

Mandag: lammedeller med spicy spidskålsalat med mormordressing

Tirsdag: blomkålsrisotto med parmaskinke (Oh yeah, jeg blev inspireret af GRØD)

Onsdag: Rugbrød, rester eller take away. Loverboy træner og kommer sent hjem

Torsdag: Kuller i karry 

Vi har ofte planer i weekenden, så det giver ingen mening at planlægge aftensmaden der, og jeg har nok også brug for at plads til impulsivitet. 

mandag den 8. april 2013

Risotto hos Grød

Barnevognsturen fører mig ofte til Torvehallerne, og stor var min glæde, da jeg læste, at Grød ville åbne en filial der.
Udvalget var spændende, og jeg havde som sædvaneligt svært ved at vælge, men jeg endte med frokosttilbuddet om en blomkålsrisotto og en valgfri drikkevarer for 65,-
Risottoen var rigtig GOD. Den var nylavet, rygende varm, cremet, smagfuld og toppet med romanescokål, som er en afart af blomkål. Jamen jeg siger dig, maden er god... så jeg skal tilbage og smage noget mere... de har nemlig også en morgengrød med hjemmelavet karamelsauce med æble og mandler! Og meget andet.... og når solen skinner, kan man sidde på bænk i gården mellem de to torvehaller og nyde livet... for livet det er godt!