fredag den 30. september 2011

Café Europa på Strøget

Inderst inde er jeg bare en pige fra provinsen, der nyder at være i storbyen, og derfor har jeg en forkærlighed for Cafe Europa.
Stedet står for mig som noget hovedstadsagtigt og storbychict med verdensmandsmanerer. De har mange forskellige daglige aviser fra hele verden og bedst af alt - laver de skøn mad på gode råvarer. What's not to like? Jeg har været der et par gange i de 16 år, jeg har boet i byen. Det er lidt dyrt, men jeg holder af at tage alene derhen for at spise, drikke kaffe, læse avis og føle mig lidt som en verdensborger.

Denne gang valgte jeg deres frokost tallerken til 199 kr, som jeg synes fungerer som en fin smagsintroduktion til deres europæiske køkken.

Tallerkenen bød på en lille hummersalat med stykker af æbler og bladselleri, ved siden af var en lille skål med taramamousse med sorte tørrede oliven, lidt frisk pillede rejer med citronmayo, parmaskinke med jordbær, peberpecorino og balsamicoeddike, andelevermousse med en sauternessky og to oste- blåskimlen Fourme d'Ambert og den vidunderlige Høost. 
Den vilde tallerken kom sammen med en simpel men frisk salat med lidt frø, kerner og deres velkendte sennepsvinaigrette og et lille fad med lidt oksecarpaccio og høvlet parmesanost. 

Tallerkenen er skønt sammensat af mad fra mange hjørner, og det er vel ingen overraskelse, at mine personlige favoritter var andeleveren, høosten og salaten. Jeg kunne faktisk ikke lide taramamoussen- den var for tynd i konsistensen og smagløs. 

Jeg elsker de små pusterum med skøn mad, ugen bliver bare bedre for om lidt er der weekend,
hav en god en :-)

søndag den 25. september 2011

Squashsuppe med friskost

Squashsæsonen er i fuldt gang, og min mor har givet mig en posefuld af dem. Så der stod squashsuppe på menuen. Squashsuppen smager ikke så meget, så jeg besluttede, at denne suppe skulle spices op med en hjemmedyrket chili og gøre den mere cremet med lidt friskost.

Ingredienser:
1 hakket løg
olie
4 squash i mellemstørrelsen
grøntsagsboullion
et lille bundt friskt timian
en lille rød chili
salt
peber
friskost - en med krydderurter

Løget hakkes og steges klart i olie, hvor efter den hakkede squash og chili tilsættes. Jeg tilsætter den varme boullion, så det dækker mængden af grøntsager og lader det koge til grøntsagerne er møre 8i ca. 15 min). Suppen blendes og der tilsættes friskost efter behov. I mit tilfælde passede det med 1/4 af osten.

Suppen blev helt perfekt - lidt stærk og cremet som jeg kan lide det.
På Mad +Medier hørte jeg, at dagslys egner sig meget bedre til at fotografere mad... de talte tydeligvis ikke om lyset i min lejlighed ... Bedøm selv det færdige resultat i henholdsvis dagslys og kunstigt lys.


Resten af suppen blev frosset ned i mindre portioner til madpakker.

Hvordan en Psykohjerne kan blive glad igen

Kroppen opfører sig mærkeligt slimet og underlivet værker. Det må være tegn på at den falske graviditet er ved at være overstået? Jeg burde være glad, men humøret ikke rigtig gider være med.

Igår var jeg sandsynlig PMS og det var en crap timing, da jeg skulle til bryllupsfest med det ondeste humør længe. Jeg havde lyst til at rive hovedet af den første, som ville stikker næsen frem. Angst for alle de andre søde gæsters velmenende snakke og spørgsmål om vores aflyste bryllup og den mislykkede graviditet. Spørgsmål som jeg ikke orker at svare på, fordi der ikke er nogle gode svar andet end: Vores liv sucks! Det her er et lorteår, og jeg har intet overskud længere. Det er væk, slut og jeg er i den grad i minus.

MEN var gæsterne søde og tilpas overfladiske til at vi bare jokede og grinede hele aftenen, og da min bordherre følsomt og respektfuldt spurgte ind til, om vi havde fravalgt børn, endte vi i en rar snak. Hvor han fortalte om deres to skønne reagensglasbørn og deres hårde kamp, som gav bonus og lykke.

Det var en skøn aften, og idag er der håb forude. Det er ok at jeg synes livet stinker. For det gør det bare nogengange, men idag skinner solen og jeg skal kysse Loverboy hele søndagen.

lørdag den 24. september 2011

Holbæks SuRi

Tante Sød besøgte for noget tid siden SuRi i Holbæk og delte sin oplevelse på bloggen. Jeg var solgt - for jeg kan stadig huske mit forrige besøg hos SuRi for fire (!) år siden. Ja, jeg ved det lyder vildt, at jeg kan huske maden, men jeg var svært begejstret, så et genbesøg var vel på sin plads  :-)

Efterårssolen skinnede over fjorden og maven rumlede af forventning. Menukortet var lokkende. Jeg havde som sædvanlig svært ved at vælge. Det var en af de sjældne dage, hvor maven ikke skreg højt på kammusling, så snart øjnene faldt på retten.
Mine øjne kom til at kigge på nabobordet... (indrømmet jeg lurer altid på de andres mad), så jeg gik hele vejen og bestilte dagens fiskeasiette til 198 kr.
Tre slags fisk på fire måder. Jeg var lykkelig. Skålen bød på torsk henholdsvis rimmet og røget sammen med jordskokke, syltede tomater. Under blomkålsskummet lå en nænsomt dampet torsk på en bund af dampet skidskål. Ved siden af lå en skindstegt kulmule på risotto. SuRi er stadig gode til at tilberede fisk. MUMS!

Min medspiser fik den fine klassiske blåmuslingerne med fløde og urter (118kr). Det var stor portion til en meget glad mand. Jeg lokkede et par muslinger ud af ham, og de var også gode.

 Vi havde bestilt en dejlig Chablis, og kom til at snakke om dansk vin. Det hørte vores søde servetrice, og spurgte om vi havde lyst til at smage noget dansk hvidvin, som hun var glad for. Svært at sige nej til :-D
Hun dukkede op kort efter med denne fine Ørnbergvin fra Sjællands Odde. Vinen hedder Jørgen. Det er bare topsjovt!
Vinen var skøn. Let, frugtig og smagte svagt af fersken og af meget mere. Faktisk var jeg nødt til at købe et par flasker hvidvin og en af de mousserende bagefter. Jeg kender nemlig et brudepar, som bliver meget lykkelige og glade for den slags gaver. Det gør jeg faktisk også :-D

Nåh ja der var også lige plads til lidt deleost... men jeg var altså blevet lidt fuld, så jeg kan ikke huske alle ostene, men der var lidt Gul Kristian, Bleu d´Auvergne og en skøn hårdost, som var en blanding af ko og ged. Vi fik også lidt græskar-havtornkompot til. Det var ikke lige mig. Jeg elsker havtornens skarpe syrlige smag, men græskar... jeg forstår det ikke smagsmæssigt. Det smager jo bare af stivelse, eller hvad?

Men, der behøver ikke at gå så langt tid igen før mit næste måltid hos SuRi, for det var skøngod mad med super betjening. Og jeg har smugkigget på deres jule og nytårsmenu...

onsdag den 21. september 2011

Syltede grønne tomater med vanilje og nogle også med chili


Det lykkedes mig at score nogle grønne tomater fra forældrenes have. Jeg har nemlig længe gerne ville sylte nogle grønne tomater - jeg har aldrig smagt dem, men det er bare en af de ting, som jeg tror jeg kommer til at elske.

1 kg små og medium grønne tomater
3 dl estragoneddike
3 dl vand
500 g blandet sukker - rørsukker og det hvide
1 fuldfed stang bourbon vanilje og en tom stang
1 tsk flydende Atamon
2 små tørrede chili

Tomaterne blev vasket og prikket med majskobleholdere. Jeg kan godt lidt det rustikke look med tomatskind, så det blev siddende i min version. Lagen koges af estragoneddike (alm eddike er helt sikkert også ok), vand, sukker og vanilje. Her delte jeg min lage i to gryder og tilsatte mine tørrede chili til den ene gryde. Jeg forestiller mig chilivaniljelaget tomater er skønt tilbehør til kylling, og de almindelig er lækre til fisk, men det vil vise sig. 
Tomaterne lægges i et lag i lagen og dampes ved svag varme i ca 6 minutter. Så er de færdige og kan lægges ned i rene skyllet glas. Lagen koges op igen og Atamon tilsættes. Lagen hældes over tomaterne og glasset lukkes. Tomaterne skal trække i lagen i ca. 2 uger, før de spises. 
Her er så trip, trap træsko- de små stærke til de søde store
Jeg lover at give en opdatering, når jeg spiser dem, og jeg kan næsten ikke vente.

tirsdag den 20. september 2011

Gaver fra Mad +Medier


Tak for de fine gaver i goodiebagen:

  • Mulepose fra Økologisk Landsforening sammen med lasagneplader og glutenfri pastaskruer og nogle klistermærker og børnetatoos - dem glæder jeg mig til at klistre på guldklumperne aka mine gudbørn
  • Electrolux forklæde og usb-stick
  • Kaffebønner fra Kontra Coffee
  • Fire oste fra Arla oste - Reserve Herrgård, Reserve Präst, Gnalling og Black Castello
  • proptrækker fra Australian Wine
  • Bladet "Smag og behag"
Den medfølgende "pakkeliste" beskrev en længere liste end goodiebagens indhold, men jeg var til gengæld så heldig, at jeg nød Klidmosters selskab sidst på aftenen, og da jeg gik, fik jeg hendes andel af oste med hjem. Har jeg nævnt, hvor glad jeg er for ost og snak?  Tak for begge dele skønne kvinde :-)

Alt i alt en super konference, som jeg gerne deltager i igen. 

søndag den 18. september 2011

Maden hos Mad og Medier


Lørdagen hos Mad+Medier var pakket med spændende foredrag, workshops og smagsprøver. Vi sad i et auditoriekøkken på Hotel- og Restaurantskolen, hvor der både var gasblus, metalborde og videokameraer til projektorer. Sjovt sted og  det var gode rammer for arrangementet. 
Arrangementet var lige noget for mig - en god blanding af inspiration, røvfuld og øvelser, hvor hjernen arbejdede på højtryk for at forholde sig til madkultur og etik, kritik og kvalitet.
Her ses arrangementholderene Marie og Rasmus, og de arbejdede igennem for at give os en god dag.

Søren Wiuff kiggede forbi og snakkede om grøntsager og bød på hjemmehøstet grønt, som var under udvikling. Planterne blev serveret sammen med en rugbrødsmad med spegepølse. 
Den lille plante, som ligger på tværs var høj karse og var meget sennepspebret i smagen. Lige ved siden af rugbrødet ligger rosenkålskålen og sidste var den kæmpeplante af jordskokketoppe. Jordskokkens blade blev pillet fra og vi smagte på stænglen, som havde en fin sprød vandsmag med noter af artiskok. Det var et sjovt eksperiment. Jeg fangede ikke helt hans pointe med at servere det sammen med en rugbrødsmad, men han snakkede meget om at børn hellere vil have noget neutralt grønt fremfor de sukkersøde gulerødder. Jeg tror, han har ret. Gad vide om smagsløg ældes og derfor sanser/smager mindre effektivt?

Lørdagens frokost var ideudviklet af verdens bedste kok Rasmus Kofoed og bestod af:
  • Minimajs, popcorn og flødeost af ged
  • Grøntsagsfladbrød med urtesmør
  • Rustik salat af rødder, æble, mayo og friske hasselnødder
  • Jordskoksuppe med hasselnøddeolie
  • Hvid chokoladecreme med friske urter, blommer og rødbede
Min nye grøntsagsfavorit er helt officielt friske minimajs med gedeostecreme. Det var meget lækkert og majsen havde en svag smag af anis og var knassprød og passede så godt med ostecremen.

Eftermiddagens program var miniindlæg fra blandt andet Bybi, Fødevarebanken og aktiviteter som fotostyling, vildtstegning af gråand og fasan og sansning. 

Aftensmaden var innovativ. Vi startede med en forret af fennikelsalat med fasanbryst. Jeg kunne ikke lide at hive kameraet frem, så ingen fotos. Sådan er det jo engang imellem, men lidt senere da jeg var blevet lidt modigere eller fuldere, tog jeg alligevel et foto af disse smukke kålruller med svinekødsfyld, jeg toppede den med lidt flæskesvær og urtesmør. 
Jeg er vild med ideen, og jeg tror de er nemme at lave. kålen er blot blancheret og rullet omkring noget fyld. Jeg ville vælge noget fyld med masse af smag og fedme, som kan give modspil til kålen. Mums.

Aftenens ostbord var forrygende og da jeg hørte rygtet om 16 forskellige oste, droppede jeg alle tanker om hovedret, og gemte maveplads til osten.

Arla bød på Havgus, Nordlys og Høgelundgård -  sidstnævnte var meget stærk og alt ammoniakket til mig.
Knuthenlund havde deres Økologisk Fårebrie, som har den mest vidunderlige bløde cremet smag. *Det er en af mine egne favoritter. De bød også på  Fast Fåreost No. 6 og N0. 11.  Grand Fromage havde lagt deres Svendborgsund og Bavnhøj Gedeost med brændenælde på bordet og Them Andelsmejeri gav godbidder af Krystalost, som er pragtfuld saltkornet ost a la Primadonna og Fætter Kras, som også smagte af navnet. Naturmælk havde nogle af mine absolutte favoritter med nemlig: Høost og alle deres Kristianoste og som en ekstra gevinst en røget Goudan. Den faldt dog ikke ud til mine smagsløgs glæder - den var bare mærkelig. Det viser sig endnu engang at jeg bare ikke er til røget ost. "Gerne røg og gerne ost hver for sig" sagde Ostestegen - der blev meget mæt, glad og fuld. 
Dejlig dag, og vi fik også en fin goodiebags- som jeg må blogge om en anden dag.

lørdag den 17. september 2011

Madtanker og inspiration i spandevis

Inspirationskilder rules! Jeg er egentligt på vej i seng, men mit hoved larmer med inspiration og ideer. I aften har jeg mødt spændende, inspirerende og sjove mennesker; madbloggere, fagfolk og kommunikatører - alle med fokus på mad med hver deres synsvinkel, som inspirerer mig og giver mig glæde. Det er luksus at være til et arrangement, hvor passionerede foodies bruger tid og energi på at dele viden, fortælle og diskutere madkommunikation, og spændende for at koble det på filmmediet.

Jeg elsker det. Mit hoved bliver propfyldt med ideer til blogindlæg, tanker om madkompositioner og debatter, som burde forsætte langt ud til de sene nattetimer. Hvad er det, som driver folk til at fortsætte kampen om at blive den bedste, dygtigeste og mest innovative kok. Hvorfor vi skal drive madsnakken op på et højere niveau, hvor vi kan blive klogere på fødevarernes sammensætning og fremdyrkning, så vi (pøblen og almenvældet) både kan forbedre vores mads kvalitet, livskvalitet og samtidigt ændres os til at blive et moderne landbrugsland i fremdrift.

Endnu engang må jeg konstatere at være sammen med foodies, der har vilje, vågemod og ambitioner om at bringer deres ideer i spil er inspirerende og givende. Tak for en skøn aften.


Nåh ja, der var også lækre hapsere fra Custom Houses tre restauranter - min favorit var klart Ebisu's friterede lotusrod med en grov kammuslingtatar med chilipulver. Helt ærligt - det bliver en fed weekend, og ud fra en gennemsnitsbetragtning bliver det en ok uge. Og der er meget mere i morgen. YEAH!

fredag den 16. september 2011

På vej mod det gode

Så er jeg endelig på vej på rette spor. Ugen har været helt forfærdelig, og jeg vil ikke trætte jer med lange tandlægebeskrivelser, om hvordan man fjerner en tandrod. (Jeg viser bare billeder :-) ).

Billedet er tyvstjålet fra Støvring tandlplejeteam

Om der er nogle gode nyheder? Ja da mit HCG tal stadig falder og falder, og om lidt er den trælse hjørnegraviditet aka ikke-graviditet en saga blot. Jeg har fået en pose grønne tomater, som der skal leges med, og weekenden står for døren, og jeg glæder mig. Jeg smutter nemlig forbi Mad+Mediers konference, og de har lagt et topspændende program for aftner og dage med smagsprøver, madfilm og øvelser. Mere om det senere.

Hyg dig nu rigtigt godt i weekenden, lige om lidt er det efterår.

søndag den 11. september 2011

Usødet pandekager med fiskerogn

Pandekager smager bare godt. Jeg bager altid de usødet, så har de lidt flere anvendelsesmuligheder.
Dagens pandekager blev foldet sammen og spist sammen med en klat creme fraiche og et lille glas ishavskaviar fra en svensk indkøbstur.

Jeg ville ønske, at jeg havde haft nogle af de store flotte ørredrogn eller lakserogn, da de både smager og ser ud af lidt mere. 

Men det er en dejlig lille ret.

torsdag den 8. september 2011

Nordic Taste 2011 i Kødbyen

Da jeg læste om Copenhagen Cookings arrangement Nordic Taste 2011, skyndte jeg mig at købe billetter. Jeg elsker at smage og blev så nysgerrig på hvilken nordisk smag, de forskellige restauranter ville fremdyrke og komponere.
Da dagen oprandt, var himlen fyldt med tunge skyer og heftig regn. Så jeg ventede og ventede, men vejret var dansk sommervejr, når det er værst. Det fortsatte. 
Konceptet var skønt. Indgangsbilletten var et klippekort med 10 klip, og på pladsen i Kødbyen var der opstillet et større antal stande, hvor 26 forskellige nordiske toprestauranter og udvalgte leverandører og andre venner gav smagprøver. Arla, Summerbird, Nespresso og Løgismose var med og de havde taget lidt smagsprøver med fra deres sortiment. God ide!

Copenhagen Cooking havde indført et stemmesystem, således at der med hvert klippekort medfulgte en plastik gaffel - en stemmegaffel, som man skulle tildele den restaurant med den bedste smagprøve. Super koncept. Kort sagt, de havde foretaget en masse ændringer fra Copenhagen Cooking Winter 2011, faktisk mange af dem som jeg var ret utilfreds med. Du kan selv læse mere her. Nåh ja og der var også en række forskellige tyske vinbønder, som solgte smagsprøver og hele flasker. 

Krog Fiskerestaurants bud på en sildemad lød umiddelbart lidt ordinær, men selv de bedste madører tager fejl. Den lækre sild havde badet i en lun marinade og blev serveret med rå løgskiver, radise, dild og fedtegrever. Og hold lige fast ovenpå silden lå også en fin klar gele af snaps. Det var en superlækker mad, og begge mine veninder udnævnte denne ret til den bedste! Og den var god og smuk. Jeg er ligeglad - min sildemadder spises for fremtiden med fedtegrever, løg og radiser. Respekt for nyfortolking.

 Jomfruhummertatar med havtornmayonaise og porsegranulat fra Restaurant de 2 have - det var en speciel oplevelse. Jeg stadig ikke helt om jeg synes at havtornemayoen var det rigtige valg til de rå jomfruhummerstykker. Jeg synes, at den rå skaldyr var lige friskt nok til min smag, og jeg tror den var faldet mere i min smag ved at være lidt opvarmet. Klart point for nytænkning.

Grand Hotel fra svenske Lund bød på en æblesyltet laks med radiser, blomkålscreme, karsejuice og karse. Fin ret.

 En anden fin lakseret med æblesmag kom også fra Sverige. The Lodge havde lagt æblecidermarineret laks sammen med rødbeder, rygeost, råsyltede havtorn og dildfrø.

Kødbyens Fiskebar bød på fynske krebs med nordisk dyppelse med tilhørende vådserviette. Mums... jeg forstår ikke, hvorfor vi danskere ikke følger svensken og guffer krebs og holder krebsegilde i et væk. Det er jo perfekt sommermad. Krebsene var friske, saftige og smagte efter mere...

Min favorit var sapas - de finske tapas. De kørte et vildt koncept med to retter og to små drinks. Det er ambitiøst og kræver min respekt. De skal serverer for godt 6000 mennesker fordelt på to dage. 
Den ene sapas var en mousse af røget helting på fladbrød med friturestegte urter og tomatpulver! Den anden var en safranbolle med kalveleverpostej med rosinpure og tranebær. OMG, den var så vild lækker. Der stod to personer foran mig, og de var nødt til at krydse deres klippekort af endnu engang for en ekstra mad med leverpostej. Jeg forstod dem godt.
Der var et valg mellem de to drikkevarer som var henholdvis gul efterårsæble og hindbær. Jeg fik hindbærdrikken, og den var sødefuld og proppet med smag af sommer og sol. De fik min stemme.
Ravintola Juuri hvis jeg kommer til Helsinki igen, så kommer jeg altså forbi jeres biks...

Skønne Rømørejer med kveller (grøn strandurt) fra Schackenborg Slotkro. Det viser sig, at jeg er ret pjattet med kveller... gad vide om jeg kan købe det i torvehallerne?

Jeg var jo taktisk og havde glædet mig helt vildt. Så jeg havde købt et ekstra klippekort
(150 kr) - smart synes jeg selv. Desværre kom jeg først hen på lørdag eftermiddag ( nævnte jeg det regnede), og flere af standene lukkede umiddelbart trods en åbningstid til kl 20, men de havde ikke mere mad :-S
Så jeg fik kun brugt 3 ekstra klip, selvom jeg havde udset lækkerier hos både Jacobsen, Acquamarina, Al Mercante og Rold Stor Kro... øv, men klippekortet kunne jo også bruges om søndagen, men det nåede jeg bare ikke.

Det var synd, at det regnede hele weekenden, for Nordic Taste 2011 var et skønt arrangement og har det vildeste potentiale når solen skinner. Maden var skøn, der var mange innovative retter og skønne smage.  Udfra restauranternes sammensætning må den nordiske smag i 2011 handle om laks, havtorn og nordiske urter.

Og jeg glæder mig så meget til næste år, men hvis du ikke kan vente, kan du læse mere Piskerisets oplevelse af arrangementet, hun var nemlig også forbi.

onsdag den 7. september 2011

Madlede

Hmmm... jeg har fået madlede. Det må være bivirkninger fra cellegiften, den mærkelige graviditet og mit møgdårlige humør. Jeg har mistet lysten til at spise, hvilket ikke sker så ofte for mig. Jeg lever jo for at spise. Jeg vrider min hjerne for at finde på mad, som jeg gider spise.

I går blev det til to frost-rundstykker med smør, to håndfulde bagte krydderimandler, en lille bakke hindbær, en squash (grøntsagen ikke sodavanden) og en rejemad. Det er ikke nok, men jeg kan slet ikke holde tanken om smagen af kød ud, og hverken sushi eller osten lokker mig. Det er træls.


Hvad gør du, når du skal lokke dig mad i dig selv, dine børn eller gæster?

tirsdag den 6. september 2011

De københavnske torvehaller

Endelig oprandt dagen hvor torvehallerne åbnede dørerne. Jeg har jo glædet mig LÆNGE. Faktisk kan jeg huske, da ideen begyndte at tage sin form for de der famøse 14 år siden. Jeg havde måske troet at de ville være blevet bygget et par år tidligere.
Loverboy og jeg smuttede forbi hallerne omkring frokost på åbningsdagen (Min belønning for en lortedag med cellegift). 
 Jeg har glædet mig så meget til al den mad, jeg skal købe, spise og nyde. Der var en stand med sandwich med confit de carnard! Den så vild god ud, men køen var så lang, så det må blive en anden dag.

Der var minicupcakes fra Agnes, og de så søde og lækre ud, men igen langlang kø. Jeg gik i stedet i Cofocos supermarked og havde en hyggelig snak med en mand, og endte med at købe nogle af deres frosne bag-selv-croissanter og et par andre ting.

Udenfor var der nogle grøntboder. Den ene bod handler grønt fra forskellige landmænd, så kommer de selv forbi fra henholdsvis Lolland og Falster.  Jeg er vild med dette fugleskræmsel, selvom det ikke virkede på alle de nysgerrige og glade mennesker :-)

Fine kaffeboder og jeg glæder mig meget til at spise på de små stay in/ take awaysteder med både sushi, spanske  og fisketapas. Ok jeg tyvstartede og købte lidt fisketapas

Torvehallerne har et stort prøvekøkken, og på åbningsdagen havde de besøg af selveste chefkokkene fra Umami og Le Sommelier. DEr var smagsprøver på jordbærsuppe, blåmuslinger og oksemørbrad. Og det var faktisk ventetiden værd og lidt hyggeligt at nyde kokkenes arbejde og små snakke med de andre i køen, imens køen sneglede sig afsted. Og der var masser af kameraer på arbejde - det var næsten som at være sammen til madbloggertræf.

 Bygningerne er skønne. De er holdt i en glas- og stål konstruktion, som giver indtryk af lethed koblet med robusthed, da samlingerne er synlige. Glasset er skærmet mod solen i toppen, men tillader lyset at trænge ind. Det betyder at trods de mange besøgende er der højt til loftet i flere forstande.

Torvehallerne består af to store aflange haller og på pladsen imellem dem, håber jeg at de bygger noget som man kan sidde på og samtidigt giver plads til en lille scene. Det ville være perfekt.


På åbningsdagen var der besøg af en mand med en rygeovn, og der blev røget oste i en lind strøm. Og der var mange aftagere :-)

Nu glæder jeg mig til mit næste besøg, hvor det bliver mere normaliseret og færre folk for der er nogle skønne butikker derinde... 

Har du været forbi Torvehallerne endnu?

fredag den 2. september 2011

Eviltyret fortsætter...

Så brugte vi jo 4 år på at blive gravide, og da jeg endelig blev gravid, satte ægget sig fast udenfor livmoderen. Så kunne man tro, at vi bare startede forfra igen.
Men nej, der er mere til eventyret, der udviklede sig til et eviltyr. Pludselig fik jeg igen kvalme, hedeture og ondt i underlivet. Blodprøverne understøttede mistanken. Kroppen og resterne af ægget havde besluttet at overtrumpe operationen, udskrabningen og beslutningen om at ende den ulyksagelige graviditet. Så jeg er stadig gravid med resterne.
Så imorges var vi forbi mit andet hjem aka. Rigshospitalet og få en omgang cellegift, som kan dræbe resterne af det liv som bare vil overleve. Ironisk nok er ægget lige så stædigt som os. Det er tre uger siden jeg fik fjernet hjørnegraviditeten

Det eneste jeg tænker på nu, er om jeg er blandt de 10% hvor det ikke virker. Vi skal jo åbentbart prøve alt.
Suk.